WhatsApp: 0785 285 199

Blog Bambinii / Incaltaminte impermeabila de iarna



Odata cu venirea sezonului rece scoatem de la naftalina incaltamintea de iarna, sau dam iama in magazine pentru a vedea care sunt noile colectii de ghete, cizme, botine si bocanci de iarna. Daca mergi la cumparaturi, va trebui sa stii cum sa alegi cea mai potrivita pereche de incaltaminte, cum s-o intretii si cum s-o porti corect in functie de materialul din care e confectionata dar si in functie de vremea de afara.

            Opteaza pentru incaltaminte care sa ai talpa plata si groasa, dintr-un cauciuc flexibil si care sa aiba striatii mai adanci. In acest fel, copilul tau va putea merge prin zapada fara riscul de a aluneca. Acest tip de talpa il va ajuta sa meearga in siguranta pe gheata si polei. Evitati sa ii cumparati incaltaminte cu talpa rigida, deoarece ii va ingreuna mersul.

            Nu mai trebuie specificat ca pentru iarna cel mai recomandate sunt ghetele imblanite. Pentru atunci cand vor veni zilele foarte geroase, copilul tau va trebui sa aiba obligatoriu o pereche de cizme sau ghete imblanite. Asta, mai ales stiind ca cel mic odata iesit din casa va petrece ore in sir in frig, pe care el sigur nu il va resimti . Poti alege ghete impermeabile goretex acestea fiind perfecte pentru sezonul rece si umed. 

            Atentie mare fermoare si la cusaturile aferente. Cand alegeti o pereche de incaltaminte pentru copilul dumnevoastra trebuie sa fiti foarte atenta la imbinari, cusaturi, fermoare, capse si captuseala. Puneti copilul sa mearga prin magazin incaltat in ele astfel incat sa vedeti daca se simte confortabil. Avand in vedere ca piciorul unui copil, pana la o anumita varsta este in continua crestere, nu vrei sa ii achzitionezi incaltaminte care sa nu ii permita o dezvoltare corespunzatoare. Verificati totodata cu atentie cusaturile, fermoarele, capsele si zonele in care s-a folosit adeziv, pentru lipirea anumitor materiale. Nu vreti ca ulterior copilul sa se trezeasca cu apa in incaltaminte, asadar verificati cu atentie produsul pe care doriti sa il cumparati.

            Incaltamintea de iarna trebuie sa fie foarte comoda. Nu trebuie sa fie fixa pe picior, dar nici cu un numar sau doua mai mare. In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca ghetele vor fi luate peste ciorapi mai grosi. Plus ca, pentru a nu ingheta, piciorul trebuie sa aiba un anumit spatiu in care sa se poata misca.

 

            Cele mai utilizate membrane la incaltamintea de iarna 

  • Membrana Gore-Tex - presupune un strat subtire, microporos. Aceasta membrana este des uitlizata deoarece datorita porilor extrem de mici picaturile de apa nu pot patrunde, insa se evacueaza vaporii de apa. Fiind complet impermeabila din exterior, si datorita faptului ca permite evacuarea transpiratie de la corp spre exterior, picioarele vor cunoaste o buna ventilatie. 
  • Membrana Sympa Tex - piciorul poate respira la transpiratie insa doar pana la o anumita temperatura de circa 15 de grade. Toate proprietatile pozitive ale acesteia se mentin, chiar si dupa o utilizare foarte indelungata, deoarece in aceasta membrana porii nu se pot infunda. 
  • Membrana Omni- Tech - asigura un material impermeabil si care lasa piciorul sa respire.

 

            Alegerea corecta a incaltamintei este foarte importanta, mai ales iarna cand orice cazatura pe gheata poate duce la accidente destul de grave si cand la orice pas exista riscul ca cei mici sa se ude la picioare. Toate aceste lucruri pot fi evitate, daca veti achizitiona incaltaminte din materialul potrivit, cu talpa potrivita.


Menu