WhatsApp: 0785 285 199

Blog Bambinii / Incaltamintea potrivita pentru copilul tau

Categorie: Incaltaminte copii | Subiecte: incaltaminte piele  


Nici prea mici, dar nici prea mari, asa trebuie sa fie perechea de pantofi a oricarui copil. Daca alegi incaltamintea nepotrivita pentru copilul tau al carui picior e in cntinua crestere, risti sa te alegi cu o serie de probleme de sanatate pe care cel mic le poate intampina.

            Orice parinte poate observa imediat ce o bluza ii ramane mica copilului sau insa cu o perece de incaltaminte este putin mai complicat. Atunci cand vorbim de ritmul de crestere al piciorului la copii, acesta este unul destul de rapid, astfel ca cu greu iti vei putea da seama cand este momentul sa cumperi iarasi incaltaminte copii. Plus ca fiecare copil are ritmul sau de crestere, astfel incat unii copii au nevoie sa schimbe perechea de incaltaminte chiar si la o luna. Nu exista o regula anume, insa dupa comportamentul copilului tau vei reusi sa iti dai seama daca acesta necesita de o noua pereche de pantofi, ghete sau cizme. Cand vei vedea ca copilul tau incerca sa isi dea jos pantofii, este clar ca nu se simte bine cu ce are in picioare, va ceea ce inseamna ca este momentul sa mergeti la shopping.

            Desi pare un lucru banal, alegerea unei perechi de incaltaminte gresita pentru copilul tau iti poate face probleme. Referitor la materialul din care este realizata perechea de pantofi, gehata sau cizme, este importanta sa optati pentru incaltaminte piele, acesta reprezentand un material potrivit pentru orice model de incaltaminte

            Foarte multi parinti merg pe ideea de a le cumpara copiiilor perechi de incaltaminte mai mari ca si numar, avand in vedere ca anul urmator cu siguranta le va creste piciorul si acestea nu le vor mai fi bune. Copiii cresc neuniform asa ca nu vor putea sa foloseasca multa vreme aceeasi pereche de incaltaminte.             Incaltamintea potrivita este, insa, foarte importanta. Din pacate, incaltamintea actuala nu mai tine cont de niste reguli care ar trebui respectate cu strictete atunci cand in discutie intra sanatatea copiiilor nostri. Incaltamintea buna era cea de pe timpuri, cu talpa de piele, acum sunt tot felul de cauciucuri, care nu sunt sanatoase. Potrivita este talpa subtire, talpa elastica. Cea de plastic este foarte rigida, nu-i da voie piciorului sa miste.

            Daca incaltamintea cu talpa de tip platforma nu incurajeaza mersul corect, ar trebui sa mai stim ca ii putem ajuta pe copii incurajandu-i, ori de cate ori avem ocazia, sa mearga desculti, la locul de joaca unde este nisip, de exemplu, pe malul raului, in curte etc.

            Cum toamna si-a facut aparitia cei mici deja trebuie sa treaca la perechile de  incaltaminte iarna, iar regulile privind incaltamintea potrivita copilului in functie de varsta lui ar trebui luate si mai mult in considerare. Cum noi suntem adeptii incaltamintii la moda, este norma sa vrem acelasi lucru si pentru copilul nostru, numai ca ce este la moda nu este neaparat benefic pentru piciorul in formare. Pana vor aunge la varsta la care piciorul este dezvoltat complet, este de datoria parintilor sa aleaga celor mici incaltaminte care sa ii ajute sa mearga corect. Asadar, alegeti cu mare grija perechea de ghete porivita copilului dumneavostra, pentru ca acesta sa nu intampine probleme mai tarziu.


Menu